sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Rukoileva ateisti

Kun mä nuorena yritin olla ateisti, ei siitä tullut mitään. Vaikka sanallisesti kielsinkin Jumalan, en päässyt eroon siitä sisäisestä tiedosta, että Jumala on olemassa.
 Tunsin Hänen katseensa missä vain olinkin, en päässyt mihinkään piiloon, vaikka kuinka yritin hokea: "Jumalaa ei ole".
 "Hullu sanoo sydämessään: 'Ei ole Jumalaa.' " (Ps. 14:1) Se on totuus.
 Tämän havaitsin todeksi myös itseni kohdalla.

 Yritin uskoa ihan mihin tahansa muuhun, kuin Jumalaan. Yritin uskoa evoluutioon, mutta se oli niin mieletön asia, että Jumalaankin on helpompi uskoa kuin siihen. Yritin uskoa myös saatanaan, mutta siitä seurasi vain paskaa niskaan.
 Vaikka sanoin, ettei millään ole mitään merkitystä, samalla näin selvästi, että kaikella on merkitys. Luonto huusi minulle olemassaolollaan: Jumala loi kaiken, ei sattuma voi saada aikaan maailmaa täynnä eläviä olentoja.
 Yritin ja yritin kieltää Jumalan, mutta en onnistunut. Joskus jopa löysin itseni rukoilemassa kun oli vaikeaa. Rukoileva ateisti!
Olen varma, etten ollut ainoa ateisti, joka rukoilee.

Kun aikani yritin elää tuossa turhassa kieltämisen tilassa, huomasin sen todellakin olevan turhaa. Tietoisuus Jumalan olemassaolosta ei vain kadonnut. Luovutin.
 Ei Herra kieltämällä katoa.
 Häntä ei voi paeta.
 Herra on. Hän on, vaikka kuinka yrittäisimme Hänet kieltää. Emme pääse Häntä pakoon mihinkään. 
 Miksi kieltää, kun se on turhaa?
 Miksi yrittää paeta, kun ei voi?
Viimeistään viimeisellä tuomiolla Hänet kohtaamme, ja silloin on myöhäistä yrittää puolustautua. Jos silloin ei ole Herran Jeesuksen oma, käy huonosti. Ihminen ei selviä Jumalan edessä synteineen ilman Jeesusta.
 Kaikki omat teot ovat turhia, ne eivät voi meitä pelastaa. Kaikki meidän teot ovat pahoja, ne parhaimmatkin sisältää syntiä jos jonkinlaista.   Ihminen ei voi pelastaa itse itseään. Siksi Jeesus tuli ja sovitti maailman synnit. Joka uskoo, se pelastuu.

"Herran laki on täydellinen,
se virvoittaa sielun.
Herran todistus on vahva,
se tekee tyhmästä viisaan.
 Herran asetukset ovat oikeat,
ne ilahuttavat sydämen.
Herran käskyt ovat selkeät,
ne valaisevat silmät.
 Herran pelko on puhdas,
se pysyy iäti.
Herran oikeudet ovat todet,
kaikki tyynni vanhurskaat."
 (Ps.19:8-10) Tämän olen saanut itsekin kokea.

"Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,
 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.." (Room. 3:21-24)

Kun tämän ymmärsin, tuli helpotus. Mun ei tarvitse kieltää. Mun ei tarvitse paeta. Jeesus on sovittanut mun pahat teot, joten mun ei tarvitse paeta. Saan ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa. Saan uskoa kaikki syntini anteeksi, saan olla Jumalan lapsi tällaisena kuin olen.
 Tämä ei koske vain minua.
Jeesus sovitti jokaisen ihmisen jokaisen synnin kaikkina aikoina. Ihan jokaisen Hän on lunastanut. Joka sen uskoo, se pelastuu.
 Jeesus Kristus on Herra!
Tämä tosiasia muutti mun elämän täysin. Silmät aukeni, oli kuin olisin saanut näköni. Kaikki palaset loksahti paikoilleen kun tulin uskoon. Elämällä todellakin on tarkoitus.
 Mikään ei ole turhaa, kun elää Jeesuksen yhteydessä.
 Ilman Jeesusta kaikki on turhaa, ja sen turhuuden loppu on kadotus.
 Ero on merkittävä.
 Jeesuksessa meillä on kaikki, ilman Häntä meillä ei ole mitään.

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Hälytyskellot soi

Moni pitää elämää itsestäänselvyytenä. Sitä se ei ole. Elämä voi päättyä koska tahansa. Olen nähnyt monta kuolemaa, ja ne on tulleet yllättäen. Kuolema yllättää, se voi tulla hetkenä minä hyvänsä.
 Joka hetki ihmisiä kuolee. Yllättäen. Ei voi tietää, näkeekö toista enää seuraavana päivänä. Ei voi tietää, elääkö itsekään enää seuraavana päivänä.
 Kun kuolema tulee, se iskee äkkiarvaamatta. Et voi tietää, koska kuolet. Se voi tapahtua koska tahansa. Ennen kun kuolema tulee, kannattaa olla välit kunnossa Jeesuksen Kristuksen kanssa.
Jos siis tahdot pelastua.

 Jeesus on ainoa, joka on voittanut kuoleman ja Hän on ainoa, joka voi ihmisen pelastaa iankaikkisen kadotuksen kauhuilta.
 "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." (Room. 8:1) ja: "Joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä." (Joh. 6:47)
 Jos kuolet ilman uskoa Jeesukseen, et voi pelastua. Helvetti on todellinen paikka, eikä sinne tahdo kukaan, joka tietää millainen tuskan ja kauhun paikka se on. Jeesus tuli siksi, ettei kenenkään tarvitsisi joutua helvettiin.

Kyse on valinnasta. Uskotko Jeesukseen, vai etkö. Uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu. Jeesus sanoo: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole." (Joh. 11:25,26) Uskovan elämä jatkuu kuoleman jälkeenkin, ei kadotuksessa, vaan taivaassa. Tie taivaaseen kulkee vain Jeesuksen kautta. Muuta tietä taivaaseen ei ole.
 "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." (Ap.t. 4:12)
 "Kuka ikinä kieltää Pojan (Jeesuksen), hänellä ei ole Isääkään (Taivaallinen Isä, Luoja), joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä." (1.Joh. 2:23)
 Joka väittää olevansa yhteydessä Jumalaan ilman Jeesusta, se ei ole yhteydessä Tosi Jumalaan, joka loi taivaat ja maan. Sellainen yhteys on yhteyttä perkeleeseen. Vain Jeesuksen välityksellä ihminen voi olla yhteydessä Elävään Jumalaan.

 Ilman Jeesusta ei ole Jumalaa, ei elämää, ei toivoa, ei pelastusta, vaan kaikki on turhuutta! Ja sen turhuuden loppu on helvetti.

 Miksi elää turhaa elämää, kun on olemassa todellinen elämä Jeesuksessa? Kun uskoo Herraan Jeesukseen, ei tarvitse pelätä kuolemaakaan. Se on vain portti iankaikkiseen elämään. Jeesuksessa ihminen saa kaikki synnit anteeksi.

Uskon kautta Jeesukseen me olemme pelastetut. Sen todistaa itse Jumala. "Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä Hän on todistanut Pojastansa.
 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee Hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.
 Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.
 Jolla Poika on, sillä on elämä: jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." (1.Joh. 5:9-12)
 Tämä on Jumalan Sana.
Joka muuta väittää, on valehtelija ja hän olkoon kirottu!

Älkää vaeltako valheessa
kohti kuolemaa.
Kuolemassa valheesi
turhaksi todetaan.
Valhe ei voi pelastaa
eikä vapauttaa.
Ainoastaan Jeesus
voi ihmisen vapahtaa.

perjantai 17. elokuuta 2018

Rukoukset kuullaan

Kun eilen kävin seurakunnan tilaisuudessa, se oli selkeetä johdatusta. Ei mulla ollut hajuakaan, että siellä saisin kuulla jotain itsestäni. Ja jotain Jumalan huolenpidosta.

Siellä oli mies, joka kertoi että todella moni oli rukoillut mun puolesta mun käyttöaikoina. Hän itsekin kun oli nähnyt mut kadulla kulkemassa milloin missäkin oloissa, oli pysäyttänyt auton ja alkanut rukoilla mun puolesta. Toistuvasti.
 Sama mies kertoi myös, että kerran kun olin sairaalassa tosi huonossa kunnossa, siellä oli ollut myös kaksi uskovaa naista samassa huoneessa mun kanssa. Mä olin ollut kovin levoton ja rauhaton. Nää naiset rukoili mun puolesta ja yhtäkkiä ne näki mut siinä sairaalan sängyssä enkelin kaltaisena, kirkkaana ja kauniina. Ja mä olin rauhoittunut ja nukuin.
 Se oli heille merkki siitä, että Jumala on varannut mulle elämän. Iankaikkisen. Ja myös, että mulla tulee olee täälläkin vielä jotain tehtävää näinä lopun aikoina.
 Tää näky, jonka ne kaksi naista minusta näki, rohkaisi heitä ja muita uskovia rukoilee vieläkin enemmän mun puolesta. Se antoi heille toivoa siitä, että tämä toivoton tapaus ei ole Jumalalle toivoton. Tämä näky rohkaisee ja lohduttaa minuakin.
 Niinkun en ollutkaan. Eikä ole kukaan muukaan!

Todella moni rukoili mun puolesta käyttöaikoina. En itsekään tiedä kuinka moni, Herra sen tietää.
 Eräskin uskova pariskunta kun näkivät mun usein kulkevan heidän talonsa ohi, hekin päättivät alkaa rukoilemaan mun puolesta.
 On aika erikoista kuinka Jumala herättää aivan toisilleen tuntemattomia rukoilee toisen puolesta. Voi sitä Jumalan rakkautta, kuinka Hän pitää meistä huolta! Vieläpä meidän siitä mitään tietämättä!

Myös mun läheiset rukoili mun puolesta. Mun isäkin kun äitipuolen kanssa kierteli ympäri Suomee, ne meni aina jokaiseen matkan varrella olleeseen kirkkoon, sytyttivät kynttilän ja rukoilivat mun puolesta, samaan aikaan kun minä totisena tuhosin itseäni.

Myös mun blogiin (Hulttiotytön Blogi) tuli kommentteja lukijoilta, että hekin rukoilevat mun puolesta.
 Kuinka monen Jumala onkaan herättänyt rukoilemaan yhden toivottoman narkkarin puolesta! Ja ne rukoukset eivät jääneet kuulematta!
Kiitos kaikille esirukoilijoille! Kiitos Herralle Jeesukselle Kristukselle!

Koska mun tapauksessa Jumala kuuli rukoukset ja nosti minut sieltä pohjalta, saman Hän voi tehdä kenelle tahansa! Rukoilkaa, rukoilkaa läheistenne puolesta, sillä rukoukset kyllä kuullaan, ja ajallaan niihin vastataan.
 Ei ole Herran käsi liian lyhyt auttamaan! Ei Hän ole kuuro eikä sokea. Hän aina näkee meidät, tuntee meidät ja myös meidän tuskamme. Ja Hän tahtoo auttaa!
 Jo se on todistuksena Jumalan voimasta, kun Hän minut nosti syvältä huumehelvetistä, minut, jonka pitäisi olla kuollut. Kun Hän minut pystyi pelastamaan, Hän kyllä pystyy pelastamaan kenet vain!

Kaikessa turvatkaa Herraan! Hänen rakkautensa on väkevämpi kuolemaa!

sunnuntai 12. elokuuta 2018

Turvapaikka on Jeesus

"Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,   rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,   pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa ralastavia;
 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman."
2.Tim. 3:1-5

Niinpäniin ihminen, löysitkö listasta itsesi? Minä löysin.
 Jos joku väittää, ettei hänessä mitään tuollaista ole, se on sokea ja ulkokultainen.
 Tätä kohtaa kun lukee, huomaa että se kertoo nykyajan ihmisistä. Pahuus vaan kasvaa ja kasvaa ja ihmiset rakastaa sitä entistä enemmän. Eivät tahdo lupua pahasta. Herra Jeesus sanoo:
 "Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta, sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojaan nuhdeltaisi." Joh.3:19-20

 Mutta ei Herra Jeesus tullut nuhtelemaan meitä, vaan pelastamaan meidät saatanan vallasta. "Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että Hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot." 1.Joh.3:8
 Ja Hän tuli ja ristinkuolemallaan teki tyhjäksi perkeleen teot, voitti synnin, kuoleman ja perkeleen, vapautti meidät niiden vallasta.   Joka uskoo, se pelastuu.
 Joka ei usko, se joutuu kadotukseen, koska ei ottanut vastaan Jumalan lahjaksi tarjoamaa pelastusta.

 Jeesus sanoo: "Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun." Joh.16:9
 Jumala tarjoaa pelastusta lahjaksi jokaiselle. Jeesus kärsi ja kuoli ristillä minun, sinun ja jokaisen puolesta, ettei meidän tarvitsisi mennä kadotukseen, vaan saataisi ikuinen elämä uskon kautta Jeesukseen. Jeesuksen sovitustyö on niin valtavan suuri ja ihmeellinen asia, sen kautta Hän valmisti meille pelastuksen omalla verellään. Hän antoi itsensä, ettei yksikään joutuisi kadotukseen.

 Joka uskoo, se pelastuu.
 Joka ei usko, se pilkkaa Jumalaa ja tuomitsee itse itsensä iankaikkiseen kadotukseen. Jos näin teet, se ei ole Jumalan tahto, vaan oma tahtosi.

 Jumalan tahto on, että jokainen pelastuu. Hän vaan ei voi meitä pakolla pelastaa. Jokaiselle Hän tarjoaa lahjaansa Kristuksessa, ihminen joko ottaa sen vastaan (ja pelastuu) tai hylkää tämän lahjan (ja menee kadotukseen).
 "Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä." Joh.3:36
 Jeesus vapautti meidät myös tulevasta vihasta. On hulluutta jäädä Jumalan vihan alle, kun turvapaikka on olemassa! Se turvapaikka on Herra Jeesus Kristus.

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Pelastus vai hullutus?

"Sana rististä on hullutus niille,
 jotka kadotukseen joutuvat,
 mutta meille, jotka pelastumme,
se on Jumalan voima." (1.Kor. 1:18)

Jeesus Kristus tuli maailmaan, syntyi neitsyt Mariasta, julisti pelastusta ihmisille, kärsi ristinkuoleman meidän ja koko maailman syntien vuoksi, nousi kuolleista kolmantena päivänä ja astui ylös taivaisiin Isän Jumalan luokse.
 Näin Herra Jeesus valmisti meille pelastuksen lahjaksi. Uskotko sen?

 "Joka uskoo Häneen, sitä ei tuomita;
 mutta joka ei usko, se on jo tuomittu,
 koska hän ei ole uskonut Jumalan
 ainokaisen Pojan nimeen." (Joh. 3:18)
 Ja:
 "Joka uskoo Jumalan Poikaan,
 hänellä on todistus itsessänsä;
 joka ei usko Jumalaa,
 tekee Hänet valhettelijaksi,
 koska hän ei usko sitä todistusta,
 jonka Jumala on todistanut Pojastansa."
(1.Joh. 5:10)

Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen. Kyseessä on iankaikkinen elämä. Joka pitää evankeliumia Kristuksesta hulluutena, se menee kadotukseen. Jolle evankeliumi Kristuksesta on pelastuksen ja toivon sanoma, jonka uskoo, se pelastuu.
 Vaikuttaa siltä, että maailmassa suurin osa on matkalla kadotukseen. Ja kadotukseen joutuvat pitävät kristittyjä ja kristinuskoa ääri-ilmiönä. Erittäin vaarallisena ääri-ilmiönä. Asiana, jota on paettava ja vastustettava. Kaikin keinoin. Niinkö kovasti he tahtovat kadotukseen? He tahtovat pimentää totuuden kaikilta. Totuuden, joka voisi pelastaa heidät.
 Kuten Paavali sanoo:
 "Mutta jos meidän evankeliumimme
 on peitossa, niin se peite on niissä,
 jotka kadotukseen joutuvat,
 niissä uskottomissa, joiden mielet
 tämän maailman "jumala" (saatana)
 on niin sokaissut, ettei heille loista se valkeus,
 joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista,
 Hänen, joka on Jumalan kuva." (2.Kor. 4:3-4)

Saatana todella on onnistunut sokaisemaan suuren osan ihmisistä. Mutta Jeesus Kristus on vahvempi saatanaa! Joka tahtoo elää, kääntyköön Jeesuksen puoleen, turvatkoon yksin Häneen. Hän ei heitä ketään luokseen tulevaa pois.
 Toisin kuin tämä maailma tekee. Kun se on turmellut ihmisen kaikella saastallaan, mitä vielä hyväksi väitetään, se jättää ihmisen tuhottuna kaiken sen saastan sekaan ilman toivoa paremmasta.
 Ja niine hyvineen ihminen menee kadotukseen.
 On ihmisen oma valinta, meneekö hän helvettiin vai pelastuuko. Jos helvettiin joudut, omasta tahdostasi sinne menet. Tie taivaaseen on ilmoitettu. Vain Herra Jeesus Kristus voi ihmisen pelastaa. Se pelastus on jokaiselle tarjolla. Jos sitä ei tahdo ottaa vastaan, oma on valinta.
 Ei ole mitään välimaastoa. Joko olet Jeesuksen oma tai saatanan oma. Jos et usko Herraan Jeesukseen, olet saatanan valtakunnassa. Ja sieltä Herra Jeesus tahtoo jokaisen pelastaa! Ihan jokaisen.

lauantai 30. kesäkuuta 2018

Olemme outoja


Viime viikolla ilahduin nähdessäni tämän kaupungin ilmoitustaululla.
Johan se oli revitty irti kun eilen kuljin siitä ohi.
 Miks kaikki Jeesukseen liittyvät tekstit ym revitään pois? Koska ihmiset eivät kestä totuutta.
 Jos kyseessä olisi joku Buddha tai Muhammed, ei se ihmisiä häiritsisi, nehän ei saa aikaan pistoa sydämessä eikä muistuta ikävästi totuudesta, toisin kuin Herra Jeesus Kristus joka sovitti maailman synnit pelastaakseen jokaisen kadotustuomiolta.
 Kaikki vaan ei tahdo pelastua.
 Eivät tahdo, vaikka kaikki on jo tehty ristillä. Jeesus teki sen, mihin me ihmiset ei pystytä. Pelastus on jokaiselle tarjolla lahjaksi. Jeesus teki jo kaiken!
 Ja silti ihmiset vihaa Jeesusta ja Hänen omiaan. Kristityt on ikävä muistutus totuudesta. Ikävä muistutus Jeesuksesta, siitä mitä Hän teki pelastaakseen meidät, koska itse me emme kykene itseämme pelastamaan.
 Ja sekös monia suututtaa. He vihaavat, koska ylpeydessään eivät hyväksy sitä tosiasiaa, että heidänkin tähtensä Jumalan Poika kärsi ja kuoli ristillä pelastaakseen heidät.
 Niin moni kuvittelee voivansa pelastua omin voimin. Se on tie kadotukseen. Ei ole muuta tietä pelastukseen kuin Herra Jeesus Kristus. Mua surettaa kun niin moni ajattelee, ettei muka tarvitse Jeesusta, ja niine luuloineen menee kadotukseen.
 Moni taas kuvittelee, ettei ole koskaan mitään pahaa tehnyt, vaan on niin hyvä tyyppi et varmasti pääsee taivaaseen oman hyvyytensä avulla. Tuollainenkin harhakuvitelma vie ihmisen helvettiin. Saatana on sokaissut ne, jotka noin ajattelee. Ei ole olemassakaan ihmistä, joka ei olis tehnyt pahaa.

"Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla." (Room. 3:23)

"Ja saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, -- uskon kautta"
(Room. 3:24,25)

"Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." (Room. 8:1)

Niin mahtava asia! Ja kuinka sitä vihataankaan!
Synnit on anteeksiannettu,
eikä se monelle kelpaa.
Pelastus on lahja,
jota ei haluta ottaa vastaan.
Jeesus teki sen,
ja ihmiset vihaavat Pelastajaansa.
Kaikki pelkäävät kadotustuomiota,
ja silti valitsevat sen
kieltämällä Jeesuksen.

Kyllä me ihmiset sit ollaan kummallisia!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Vaarallinen ilmiö

Nykyään Jumalan sanan (Raamatun) pilkkominen ja vääristely on harmillisen suosittu ilmiö maailmassa. Suomessakin.
 Valitettavasti.
 Ja niin laittomuuden mutaatiot vyöryy vyörymistään ja yrittää turmella Jumalan sanankin!

Suosiossa ovat mm. nämä ilmiöt:

Irrotellaan jakeita asiayhteydestä ja keksitään niille "mukavampi" merkitys. Ja niin syntyy harhaoppeja lisää ja lisää. Samoin myös harhaan mennyttä uskoa ilmenee, kun näin toimitaan. Ja moni on vaarassa. Siksi kannattaa tutustua Raamattuun, ettei eksy harhaan. Raamatusta löytyy totuus.

Myös moni väittää, ettei koko Raamattu olisi Jumalan sanaa. "Paavali puhuu omiaan, Paavalin puheita ei tarvitse ottaa vakavasti". Näin muunmuassa väitetään, ja se ei pidä paikkaansa.
 Paavali ei puhu omiaan. Hän sai oppinsa suoraan Herralta Jeesukselta.
"Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut." Gal. 1:11-12
 Myös Herra Jeesus sanoo Paavalista: "Sillä hän on minulle valittu ase, kantamaan minun nimeäni pakanain ja kuningasten ja Israelin lasten eteen." Ap.t. 9:15
 Herra Jeesus uskoi Paavalin tehtäväksi evankeliumin julistamisen, joten myös Paavalin sana on Jumalan sanaa, koska Pyhä Henki puhuu Paavalin kautta.
 Joka väittää, ettei Paavalin puheilla ole merkitystä (kuten UT:n kirjeillä muutenkaan), hän myös kieltää Herran Jeesuksen sanan. Ja Jeesuksen itsensä.

Koko Raamattu on Jumalan sanaa, koska ihmiset ovat Pyhän Hengen johtamina puhuneet ja kirjoittaneet sen, minkä saivat Jumalalta. (2.Piet. 1:20-21) Joka ei usko, olkoon uskomatta.
 Jo Uuden Testamentin kirjeitä kirjoitettaessa Jumalan sanaa vääristeltiin, kuten Pietari toteaa Paavalin kirjeistä: "joita tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen." 2.Piet. 3:16

Jumalan sanan vääristely ja pilkkominen on vakava rikos Jumalaa kohtaan, ja myös kanssa ihmisiä kohtaan. Joka sitä harrastaa, harrastaa sitä omaksi kadotuksekseen.

Raamatun alussa (5.Moos 12:32) ja lopussa (Ilm. 22:18-19) on vakava varoitus sanan vääristelijöille: joka lisää Sanaan jotain, tai ottaa pois jotain Sanasta, on Jumala ottava häneltä pois sen osan, mikä hänellä on iankaikkisuudessa, ja myös Jumala on paneva hänen päällensä kaikki ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan, joka on Raamattu.

Älkää siis hyvät ihmiset tehkö niin!

maanantai 5. helmikuuta 2018

Jeesus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan

"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." 1.Joh. 1:8
 Näin se on. Ei ole ihmistä, joka ei olisi syntinen ja pelastuksen tarpeessa. Ihminen, joka kuvittelee, että "En mä oo koskaan mitään pahaa tehny, mä oon pohjimmiltani ihan hyvä ihminen" elää valheessa.
 Jos ei huomaa omaa pahuutta, on todella pahasti paatunut. Eikä siinä tilassa ymmärrä pelastuksen tarvettaan.
 Herätys!

 Ainoa, joka voi ihmisen pelastaa, on Herra Jeesus Kristus. Raamattu sanoo Hänestä:
 "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." Ap.t. 4:12
 "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on Hänen Pojassansa.
 Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." 1.Joh. 5:11-12
 "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole." Sanoo Jeesus Joh. 11:25-26
 Maallinen kuolema kohtaa jokaista, mutta kristityn kuolema on aivan eri asia kuin jumalattoman kuolema. Jeesus sanoo, ettei kristitty näe kuolemaa. Kyse on ikuisesta elämästä. Elämä jatkuu, vaikka ruumis kuolee. Ja se elämä on autuus ja ilo.
 Jumalattoman kuolema on tuska ja kauhistus, joka myös kuoleman jälkeen jatkuu.
Tässä elämässä on vielä vapaus valita, meneekö kadotukseen ristin pilkkaajana, heittäen pelastuksen hukkaan; vai ottaako pelastuksen lahjan Jeesuksessa Kristuksessa vastaan.

 Vain Herra Jeesus Kristus voi ihmisen pelastaa. Joka uskoo Jeesukseen, se pelastuu. Ei tarvita tekoja, uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu. Uskokin on Jumalan lahja, ja joka sen tahtoo ottaa vastaan, saa sen. Pelastus on siis täysin ilmainen, se on lahja. Jeesus teki jo kaiken!
 "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." Ef. 2:8-9

"Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1.Joh. 1:9
 Tämä on mahtava lupaus! Ja selkeä fakta. Jeesus sovitti kaikki synnit Golgatan ristillä, ihan kaikki. Ja Hän tahtoo antaa synnit anteeksi kaikille. Hän ei tahdo, että Hänen verensä valuisi hukkaan yhdenkään ihmisen osalta. Hän tahtoo pelastaa jokaisen, kuten 1.Tim. 2:3-6 sanoo: "Sillä se (rukous ihmisten puolesta) on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän Vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä"

Mutta Jeesus ei voi ketään pakolla pelastaa. Ihmiselle on annettu vapaus valita itse, ottaako vastaan pelastuksen lahjan, vai valitseeko itselleen kadotustuomion sydämensä paatumuksessa.
 Jeesus ei tahdo, että yksikään menisi kadotukseen. Mutta valinta on ihmisen.
 "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta!" Ap.t. 2:40
 Kun kuljen tuolla ulkona, koen todella syvää huolta ihmisten sieluista. Myös seinien sisäpuolella koen voimakasta huolta ihmisten sieluista. Olipa ulkona tai sisällä, olen huolissani ihmisten sieluista.
 Siksi kirjoitan.

Itsekin voin yhtyä tähän Paavalin sanaan:
"Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.
 Mutta sentähden minä sain laupeuden, että Jeesus Kristus minussa ennen muita osoittaisi kaiken pitkämielisyytensä, esikuvaksi niille, jotka tulevat uskomaan Häneen, itsellensä iankaikkiseksi elämäksi." 1.Tim. 1:15-16
 Koska Jeesus pelasti minunkin kaltaisen syntisen, Hän voi pelastaa myös sinut! Älä heitä ikuista elämääsi hukkaan, anna Jeesuksen pelastaa itsesi!

"Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Room. 10:13

tiistai 23. tammikuuta 2018

Jeesuksen asialla

Viime sunnuntaina 21.1. pääsin Kohtaamispaikkaan todistaa siitä, kuinka Jumala toimii Sanansa kautta.
 Kohtaamispaikka on hengellinen tilaisuus luterilaisessa kirkossa. Siellä lauletaan, pidetään ehtoollinen, siel on opetus- ja todistuspuheenvuoro, ja se on yleensä kerran kuukaudessa.
 Ja nyt mä pääsin pitää todistuspuheen.

 Jo kuukautta paria aiemmin kun sain tietää et tämmönen mahdollisuus on, mä sit jännittyneenä kävin rukouskävelyllä ja rukoilin asian edestä.
 Ja sain vastauksen.
 "Minä laitan sanani sinun suuhusi ja sinä julistat. Minä olen maailman valkeus ja sinä todistat minusta."
 Ja Herra Jeesus piti lupauksensa.

Kyllähän mä sitä jännitin aika paljon, mutta jätin itseni Herran haltuun, pyysin rohkeutta ja annoin koko homman (itseni mukaan lukien) Jeesuksen haltuun.
 En mä olis uskaltanut edes kävellä sinne 150 ihmisen eteen omin voimin.
 Ja vielä pitää puheenkin!
 Omassa voimassa homma olis tuhoon tuomittu, en olis pystynyt siihen.

 Mutta Herra piti huolen minusta, antoi mulle voimaa ja rohkeutta mennä sinne ihmisten eteen.
 Ihan eka sanoin et: "Apua! Mun piti tulla pitää puhe ja vähän jänskättää, Jeesus minua auttakoon!" Sit mä aloin kertoo kuinka Jumala Sanansa (Raamatun) kautta on minussa saanut aikaan massiivista muutosta. Ja vieläpä hyvään suuntaan!
 Olin ihan innoissani ja riemuitsin suuresti Jeesuksesta kun siinä puhuin.
 Uskalsin jopa katsoa yleisöön. O.o
Olin täysin luonnollinen ja aito, olin rohkea ja riemuitsin kun sain todistaa Jeesuksesta.
 Oon varma siitä, että Herra Jeesus oli tuossa tilanteessa kanssani Pyhän Henkensä kautta. Ilman Häntä en olis saanut sanaakaan ulos suustani. Puheen lopussakin vielä kiitin ja ylistin Jeesusta.
 Ja aikamoiset taputukset tuli puheen lopuksi kuulijoita.

Sain myös jälkeenpäin paljon positiivista palautetta. Kuinka minussa on tapahtunut ulkoistakin muutosta parempaan, miten tukevasti käytin Raamattua puheessa ja et sen huomaa, miten tärkeä mulle Jumalan Sana on. Se on henki ja elämä, vastasin.
 Sain myös kuulla, et minussa selvästi Jumalan Henki vaikuttaa, "Sä oot Jeesuksen oma!" mulle sanoi eräs läheinen tuttu <3
 Moni kiitti puheesta. Kiitetty olkoon Herramme Jeesus Kristus, Hän minut siihen valmisti ja varusti.
 Kaikki kiitos ja kunnia tästä kuuluu Herralle Jeesukselle Kristukselle!

Oli mahtavaa olla Herran asialla!

Miten suuri onkaan Jumalan armo, kun Hän armossaan valitsi minut Hänestä todistamaan, vajavaisen syntisparan!
 Ja vielä Hän varusti minut hyvin tilanteeseen, eikä jättänyt minua itseni varaan. Herra pitää huolen omistaan.

 Kiitetty olkoon Jeesus Kristus, Jumalan Poika, jolla kaikki valta on! Ylistetty olkoon taivaallinen Isä, armosta rikas Luojamme! Kiitos Pyhästä Hengestä, joka minussakin työtään tekee!

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Turva kaikessa hädässä

Jeesus Kristus on turvani hädän päivänä. Hän on mahtava tuki ja turva, onhan Hän Jumala. Ja Hän tahtoo auttaa, ja on myös luvannut auttaa. Kuten Hän sanoo sanassaan:
"Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnoittaman minua." Ps. 50:15

Koskaan en ole yksin, vaikka yksin olisikin, Herra ei hylkää omiaan. Ei ole sellaista hetkeä, jossa en voisi turvata Jeesukseen, kertoa Hänelle huolet ja murheet, kaiken hätäni voin jättää Hänelle. Ja Hän pitää huolen. Hän on toivoni.
"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksemme Kristuksessa Jeesuksessa." Fil. 4:6-7
 Tämä on mahtava lupaus! Vaikka olenkin vähän silleen loppuun palaneen oloinen, silti mulla on kaiken hädän ja ulkoisen rauhattomuuden keskellä sisäinen rauha, ja jotenkin vaan tiedän, että tämäkin ahdistus tulee vielä kirkastamaan Kristusta Jeesusta.
 Toivoni on Jeesuksessa. Ja kuten Hebrealaiskirjeessä sanotaan: "Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja" Hebr. 6:19 Näin se on.

Jeesukseen kannattaa turvata. Aina.
Hän tietää kaiken, aivan kaiken ja kaikki on Hänen kädessään. Ja Hän on hyvä! Hän tietää minun kaikki tarpeeni, murheeni, kaiken. Ja Hän myös näkee minun tuskani ja rikkinäisyyteni. Vääryytenikin Hän näkee ja tuntee. Armossaan Hän minuakin auttaa, antaa synnit anteeksi ja kasvattaa elämään parannuksen tiellä, elämän tiellä.
 Hän tietää mikä on minulle hyväksi, mikä ei, ja Hän tahtoo johdattaa minuakin läpi kärsimysten, että kasvaisin ja että paremmin oppisin Häneen turvaamaan. Kärsimyksetkin Hän muuttaa vielä iloksi. Jeesuksella on käsittämätön kyky muuttaa ikävät asiat hyväksi!
 Hän tahtoo kulkea vierelläni, ohjata oikeaan suuntaan.
 Kunpa vielä minäkin osaisin olla oikuttelematta, osaisin täysin jättää itseni ja kaiken, ihan kaiken Jeesukselle kokonaan!
 "Mutta Herra on uskollinen, ja Hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta." 2.Tess. 3:3
Tahdon jättää itseni kokonaan Jeesukselle, vikoineni ja huolineni päivineni, koska itse en tiedä mikä minulle hyväksi on, enkä mä omin voimin mitenkään voi selvitä! Oman tahtoni mukaan jos kulkisin, saisin aikaan vain pahaa, pahaa, pahaa.. Siksi tahdon pysyä Jeesuksessa Kristuksessa ja jättää kaiken Hänen haltuunsa. Hän pitää huolen.
"Sillä kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? Jos siis ette voi sitäkään, mikä vähintä on, mitä te murehditte muusta?" Sanoo Jeesus Luuk. 12:25-26.

 Hän, Herra Jeesus Kristus oli kanssani silloinkin, kun kuljin heikoilla hangilla, syvissä vesissä kun hanget eivät kestäneet, ja sieltäkin Hän nosti minut kuivalle maalle, kantoi sylissään kun en jaksanut kulkea.
 Hän varjeli minut kuolettavista piikeistä, Hän ei antanut väkivaltaisten miesten minua tappaa, Hän lohdutti minua hädässäni, piti minut järjissäni kaiken sen hulluuden keskellä.
 Hän johdatti minut kuoleman tieltä elämän tielle ja kulkee kanssani, ohjaa tieni oikeaan suuntaan. Hän ei minua hylkää, eikä jätä. Hän parantaa särjetyn sydämeni, eheyttää rikotun henkeni, pelastaa sieluni tuhosta. Kiitetty olkoon Jeesus Kristus ja Taivaallinen Isä! Ylistys, kiitos ja kunnia elävälle ja totiselle Jumalalle. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen!


Nämä jakeet ovat erittäin rakkaat ja tarpeelliset tähän hetkeen. Ja joka hetkeen. Minulle. Ja kaikille.

"Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun." sanoo Jeesus Joh. 14:1

"Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö." sanoo Herra Jeesus Joh. 14:27

"Joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä." Joh. 6:47

"Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." sanoo Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika Joh. 16:33
 Siispä tulkoon ilo, kadotkoon tämä maailma!