lauantai 30. joulukuuta 2017

Käsittämätön Rakkaus

Kun kävin yhtenä iltana rukouskävelyllä, sain siinä rukoillessa kokea pisaran Jumalan rakkautta.
 Siinä kävellessä oivalsin, et kuinka suuri rakkauden teko sekin on, että Herra on minutkin tänne luonut. Se on jotain aivan käsittämätöntä, Jumalan rakkaus nimittäin.
 Siinä kävellessä sit näin tiellä paljon ihmisten ja eläinten jälkiä, ja ymmärsin että Herra rakastaa näitäkin aivan äärettömän paljon. Hän rakastaa kaikkia luotujaan. Siinä kävellessä itsekin koin voimakasta rakkautta niitä kohtaan, joita siinä oli kävellyt, vaikka en edes tiennyt ketä siinä oli kulkenut.
 Niin voimakas se rakkaus oli, et itkin.
 Se oli käsittämätöntä. Ja se oli vain pieni pisara Jumalan rakkaudesta, ja silti niin voimakasta, niin repivää, etten olis varmaan kestänyt enempää.
 Mulle tuli hirvee huoli ihmisten sieluista, surin niitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, eivät usko Häneen. Halusin kovasti että kaikki pelastuisivat. Olin niin huolissani ja koin tuskaa niistä, jotka ovat valinneet kieltää Jumalan ja heittää pelastuksen hukkaan. Pelastuksen, joka on kaikille tarkoitettu. Tämä tuska ja huoli on mulla edelleen.

Kuinka suuri rakkauden teko Jumalalta oli se, kun Hän lähetti ainokaisen Poikansa Jeesuksen tänne maailmaan sovittamaan meidän synnit ristillä, ja niin  Hän lahjoittaa meille syntisille ihmisille pelastuksen.
 Hän ei tahdo yhdenkään ihmisen joutuvan kadotukseen. Siksi Hän lähetti Jeesuksen Kristuksen maailman Vapahtajaksi.
 Jeesuksen, jonka ihmiset edelleen tahtovat kieltää.
 Jeesuksen, jota niin moni edelleen vihaa, herjaa, halveksii.
 Jeesuksen, joka valmisti heillekin pelastuksen!
 "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta!" (Ap.t. 2:40)
Jeesuksen, joka rakkaudessaan kärsi heidänkin vuoksi ristillä, pelastaakseen heidätkin! Joka sovitti kaikki synnit, kantoi ne ristille, kuoli meidän puolestamme! Hän täytti lain, teki sen, mihin me ihmiset emme pysty, emme mitenkään.
 Rakkaudesta Hän teki kaiken.

Eikä me ihmiset voida käsittää Jumalan rakkautta. Se on niin erilaista, aitoa, voimakasta, sitä ei ihminen pysty täysin käsittämään. Jos me saatais kokea Jumalan rakkaus kokonaisuudessaan, me ei sitä kestettäisi. Se on niin voimakasta ja niin aitoa ja erilaista, ettei sitä voi edes sanoin kuvata.
 Sitä ei voi käsittää. Se on niin toisenlaista, kuin ihmisillä. Jumala on rakkaus.

Vaikka maailmassa tapahtuu paljon pahaa, se ei tarkoita etteikö Jumala rakastaisi. Ja monesti hyvinkin pahat asiat kääntyy  hyväksi. Itsekin olen saanut sen huomata.   Monesti on käytävä niin monen vaikeuden läpi ihan siksi, että me nöyrtyisimme ylpeydestämme ja kääntyisimme Jumalan puoleen. Että me ymmärrettäisi, ettei ihminen omin voimin selviä. Herra hyvyydessään tahtoo pelastaa jokaisen.
 "Sillä jota Herra rakastaa, sitä Hän kurittaa" (Hebr. 12:6)
 "Meillä on ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdamme; emmekä paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
 Sillä nuo kurittavat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi Hänen pyhyydestään." (Hebr. 12:9-10)
 Siksi meitä kuritetaan, että saisimme elää. Se on kasvatusta, väärämielisen oman tahdon murtamista Herran pelolla, jotta typerä viisastuisi. Ja saisi elää. Kuritus tuottaa myös paljon hyvää (olen itsekin saanut sitä huomata ja iloitsen), vaikkei se kurituksen hetkellä hyvältä tunnukaan.
 "Mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut." (Hebr. 12:11) ja "Vain hullu, pilkkaaja ja ja tyhmä tahtoo jäädä parantumattomaksi ja vihaa kuritusta." Toteaa Aapeli Saarisalo Raamatun sanakirjassa.
 "Hullu sanoo sydämessänsä: 'Ei ole Jumalaa'. Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa" (Ps. 14:1) Siinä tiivistyy ihmisen mielettömyys.

"Synti sanoo jumalattomalle: minun sydämessäni ei ole Jumalan pelkoa hänen silmäinsä edessä.
 Sillä se tekee kaiken sileäksi hänen silmissään, että hänen pahuutensa havaittaisiin.." (Ps. 36:2-3)

Meidän syntisen luontomme vuoksi Jumala joutuu käyttämään usein koviakin keinoja, että kääntyisimme pahuudestamme Jeesuksen puoleen ja siten pelastuisimme. Itsekin olen saanut sen kokea ja olen siitä kiitollinen, koska ilman niitä kokemuksia tuskin olisin kääntynyt  Jeesuksen Kristuksen omaksi.
 Ihmisen ylpeys estää Jumalan armon vastaanottamista, ja se ylpeys on nujerrettava, että ihminen voisi pelastua tulevasta vihasta.
 "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei ole minulle mieleen jumalattoman kuolema, vaan se, että jumalaton kääntyy tieltänsä ja elää. Kääntykää, kääntykää pois pahoilta teiltänne; ja minkä tähden te kuolisitte, Israelin heimo!" (Hes. 33:11)
 Ja tämä koskee aivan jokaista, koska Herra Jeesus tuli pelastamaan Israelin lisäksi myös koko maailman. Jokaisen Hän tahtoo pelastaa.
 "Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra, Herra; eikö se, että hän kääntyy pois teiltänsä ja elää?" (Hes. 18:23)
 "Kääntykää, palatkaa pois kaikista synneistänne, ja älköön syntivelka tulkoon teille lankeemukseksi." (Hes.18:30) Sillä Jeesus Kristus on jo sovittanut kaikkien syntivelan.
 "Heittäkää pois päältänne kaikki syntinne, joilla te olette rikkoneet, ja tehkää itsellenne uusi sydän ja uusi henki." (Hes.18:31) Rakkaudessaan Jumala kutsuu meitä parannukseen ja uuteen elämään Kristuksessa Jeesuksessa. Kun tulee uskoon, saa uuden sydämen ja uuden Hengen, Jumalan Pyhän Hengen, joka vaikuttaa uskovassa kaiken muutoksen parannuksen tiellä.
 "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8-9)

"Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä hyvä on, asu maassa ja noudata totuutta;
silloin sinulla on ilo Herrassa, ja Hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa.
Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa Häneen, kyllä Hän sen tekee." (Ps. 37:3-5)



keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Yksin uskosta

"Kun mä vaan paljon teen hyviä tekoja, niin mä pelastun." Moni ajattelee noin. Aivan liian moni. Tottahan on hyvä tehdä hyviä tekoja, mut ei niillä taivaaseen pääse. Teot ei pelasta, vaan usko Jeesukseen Kristukseen.
 Pelastusta ei ansaita teoilla. Vaikka ihminen kuinka tekis hyvää, hän tekee myös paljon pahaa, koska me ihmiset ollaan syntisiä. Mutta Jeesus tuli maailmaan sovittamaan meidän kaikkien synnit, ja se on täytetty, ollut jo yli 2000 vuotta. Joka ottaa vastaan tämän sovitustyön ja uskoo että Jeesus on Kristus, lihaan tullut Jumala, syntimme sovittaja, hän pelastuu.
 Tekoja ei tarvita siinä mielessä, että niillä jotain pitäisi ansaita pelastuakseen. Uskoa seuraavat hyvät teot, mutta niitä ei tehdä ansaitaksemme pelastusta. Niitä tehdään rakkaudesta Kristukseen, kiitollisuudesta syntien anteeksi saamisesta ja rakkaudesta lähimmäisiä kohtaan.
 Usko saa uutta aikaan, kun ihminen saa Pyhän Hengen ja hyvät teot ovat sen hedelmää. Tottahan jokainen kompastuu syntiin aika ajoin, mutta ei pidä jäädä rypemään rapakkoon, vaan kääntyä Kristuksen puoleen, joka jokaisen synnin sovitti.

 Omassa elämässä oon huomannut että elämä on jatkuvaa parannuksen tekoa. Jos mun pitäis omilla teoillani ansaita pelastus, niin olisin kadotustuomion alainen. Mutta minä panen toivoni Jeesukseen Kristukseen ja Hänen ristintyöhönsä. Hän on minut sovittanut omalla kalliilla verellään, enkä tahdo heittää sitä hukkaan! Tahdon jättää itseni Kristuksen armon varaan.

 Ihminen pelastuu uskosta Herraan Jeesukseen.
 Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.



keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Totuus vs Valhe isolla Veellä

Luonto todistaa Luojastaan, Jumalasta. Kun katselee puita ja kasveja, järviä ja jokia, sammaleita ja sieniä, ötököitä ja eläimiä, kaikkea mitä luonnossa on, kaikki se todistaa että sillä on tekijänsä.
 Jopa sellainenkin ihminen, joka kulkee ympäriinsä silmät ummessa ja korvat tukittuna ja huutaa mennessään: " Ei oo Jumalaa! Ei oo Jumalaa! Ei oo, ei oo ei ooo!!" Nämäkin ovat itse jo mahtava todiste Luojastaan, Jumalasta (jonka he tahtovat kaikin voimin kieltää). He eivät mitenkään voi puolustautua viimeisellä tuomiolla. Heidätkin Herra Jeesus tahtoisi pelastaa, mutta itse he ovat enemmän mieltyneet valheeseen, koska eivät kestä totuutta ilman armoa, ja tahtovat elää pimeydessä, koska heidänkin tekonsa ovat pahat.
 Jeesus Kristus sovitti heidänkin pahat tekonsa ristillä. Mutta miksi niin moni heittää Hänen ristintyönsä, syntienanteeksiantamisen, armon ja pelastuksen hukkaan? Kaikille se on valmisettu, ilmaiseksi tarjolla. Onko kyse siitä, etteivät he tahdo pelastua? Onko saatanan valhe siitä, että "taivaassa on ihan tylsää mut helvetissä vasta mukavaa onkin! Kunnon grillibileet, pelkkää iloa ja hauskaa, eikä tekeminen lopu!", onko tämä valhe uponnut todella niin moneen?

Nykyisin ihmiset uskoo myös evoluutioteoriaan, joka myöskin on paholaisen pihalle pieraisema valhe, helvetistä peräisin, ja sinne se on myös johtava ne jotka tämän valheen uskovat.
Vähänkin kun tätä valhetta ajattelee järjellä, niin huomaa, että se ei ole mahdollista.
. Maailma muka syntyi ihan yks kaks räjähtämällä tyhjästä. Tosta noin vaan! Aivan sattumalta! Big Bang! Kuulostaakin jo uskomattomalta. Ja alkuräjähdys onkin mahdoton.  
. Ensinnäkin fysiikan ensimmäinen peruslaki todistaa, että tyhjästä on mahdotonta nyhjäistä.
. Toiseksi fysiikan toinen peruslaki todistaa ettei räjähdys saa aikaan järjestystä, vaan kaaosta.
Katsokaa vaikka mitä pommit saa aikaan sodissa. Siitä on järjestys kaukana. Esimerkkinä vaikka Hiroshima atomipommin jälkeen.
. Sattuma ei luo järjestystä, sattumalta ei voi syntyä mitään tällaista kokonaisuutta, ja vieläpä tyhjästä. Ja kaaoksesta ei synny järjestystä ja elämää ilman älykästä Luojaa. Eikä elottomasta aineesta synny elävää olentoa ilman Jumalaa, joka antaa elämän.
. Evoluutio, joka tarkoittaa kehitystä, pitäisi kutsua Devoluutioksi, joka tarkoittaa rappeutumista. Fysiikka myös todistaa, ettei maailmassa tapahdu sellaista kehitystä, josta evoluutiossa puhutaan..
. Apinat eivät muutu ihmisiksi, jääkarhut eivät muutu valaiksi vaikka kuinka hyppisivät mereen, liskot eivät muutu linnuiksi, kalat eivät nouse maalle ja muutu nisäkkäiksi vaikka menisi kuinka monta miljoonaa vuotta. Se ei ole mahdollista, vaikka kuinka laitetaan vuosia vuosien perään. Valhe ei muutu todeksi miljoonilla vuosilla. Mutta tehokas aivopesu saa ihmiset uskomaan näinkin hullunkurisen valheen riittävällä toistolla. Evoluutiota opetetaan tarhasta lähtien alakouluista yliopistoihin ja niistäkin eteenpäin. Toistetaan,toistetaan, eli aivopestään. Myös tiede (joka perustuu tähän valheeseen), media ja televisio toistavat tätä valhetta jatkuvalla syötöllä. Riittävä toisto saa ihmiset uskomaan aivan käsittämättömiä asioita. Ja evoluutio on todella aivan käsittämätön asia, valhe. Miljoonat vuodet eivät tee mahdottomasta mahdollista.
. Jo 100 000 vuoden aikana ihmiset olisivat kuolleet sukupuuttoon 10 kertaa geenien rappeutumisen takia. Ei tapahdu kehitystä, kun katselee ympärilleen, voi nähdä sen, että kaikki täällä rappeutuu, jos on silmät auki.
. Periytyvät sairaudet lisääntyy joka sukupolvessa enemmän ja enemmän, tasaista vauhtia geenirappeuman takia. Kaikista eläinlajeista on kuollut sukupuuttoon suurin osa mitä maa on päällään kantanut, yli 70%. Ihmisten rappeutuminen näkyy moraalin rappeutumisessa ja siitä seuranneesta pahuuden lisääntymisestä. Ihmiset kuvittelevat olevansa fiksumpia kuin koskaan, mutta totuus on päinvastainen. Ihmisen älykkyyskin on siis heikentynyt ja heikentyy koko ajan geenirappeuman takia.
. Tätä asiaa on tutkittu ja se on todeksi havaittu. Silti täällä innokkaasti julistetaan evoluutiota, josta ateistit ovat tehneet itselleen epäjumalan. Savon sanomissakin julistettiin tänään: "Kaikki elämä maapallolla tottelee evoluutiota."

Mutta ainoaa elävää Jumalaa eivät ihmiset tahdo totella. Häntä, joka antoi ainokaisen Poikansakin, Jeesuksen Kristuksen meidän syntiemme sovitukseksi. Ja tätä sovitustakaan ei maailma tahdo hyväksyä ja ottaa vastaan, vaikka Jeesus Kristus pelastaisi heidätkin kadotustuomiolta.

"Alussa loi Jumala taivaan ja maan." kertoo Raamattu 1.Moos. 1:1. 
Tällä maailmankaikkeudella on tekijänsä.
 Ja tämä tekijä on erittäin älykäs, taiteellinen, rakastava, huumorintajuinen, kekseliäs ja pelkällä sanallaan Hän on kaiken tänne luonut.
Hän on Kaikkivaltias Jumala ja Sana jolla Hän loi maailman on Jeesus Kristus, Jumalan Poika.

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Anteeksi antamisesta

Jo jonkin aikaa mulla on ollu halu antaa anteeks kaikille niille, jotka on tehny mulle pahaa.
Eilen illalla mä sit valitsin anteeksiannon.
Aloin rukoilla ja kävin mielessä läpi ne, joille annan anteeks. Väkivaltaiset miesystävät, kaikki jotka käytti mua seksuaalisesti hyväkseen, koulukiusaajat, petturit, kaikki jotka on tehny mulle pahaa tavalla tai toisella ja saanu mut katkeroitumaan. Myös ne lääkärit, jotka eivät halunneet mua auttaa vaik ois voinu, erityislastensuojelu yksikön ilkeät työntekijät, hoitoalan tyypit jne. Kaikille annoin anteeks, joita kohtaan olin katkeroitunu, myös itselleni.
En olis pystyny siihen omin voimin. Jonkin aikaa olin rukoillu kykyä antaa anteeks ja nyt siihen pystyin. Kiitos ja kunnia Herralle Jeesukselle!
Kun olin saanu annettua anteeks, mulle tuli voimakas rauhan tunne. Tajusin et tää oli hyvin tärkeä asia toipumisen kannalta. On turhaa elää katkeruudessa ja vihassa. Siitä saa kärsiä ihan itse, ei siitä ole kuin haittaa. Ja se harvoin edes koskettaa katkeruuden kohdetta. Mut katkeraa ihmistä se tuhoaa tehokkaasti.
 Halusin luopua vihasta ja katkeruudesta, joten annoin anteeks. Mä haluun päästä yli mun traumoista ja tajusin et anteeks antaminen on siinä aika olennainen asia. Nyt ne asiat on helpompi kohdata kun oon antanu anteeks. Uskon et ajan kanssa pelotkin kaikkoaa. Nekin on liittyny menneisiin traumoihin tavalla tai toisella. Tajusin ettei mulla ole mitään pelättävää. Ja jos oliskin, ei se pelkääminen mitään hyödytä, se vaan kuluttaa.
Mä niin iloitsen siitä et annoin anteeks!
Kiitos Herralle Jeesukselle siitä että sain siihen kyvyn! Ja kiitos Jeesus rauhasta!

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hengellinen kuolema

Kun ihminen elää ilman uskoa Herraan Jeesukseen, hän on hengellisesti kuollut. Elämän tärkein osa-alue puuttuu. Sen sijaan ihminen elää synnissä.
"Synti on olemukseltaan Jumalasta irtautumista. Irtautuminen tapahtuu ensin hengessä, niin että kuolemakin on lähinnä hengellistä, mutta synnin kehittyessä tuho esiintyy myös ruumiissa tuottaen ruumiillisen kuoleman. Missä taas vika jää korjaamatta, jumalasuhde palauttamatta, siinä kuolema muodostuu pysyväksi, iankaikkiseksi." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Pysyvä, iankaikkinen kuolema tarkoittaa kadotusta. Kysyn vaan: kukapa sinne haluaa? Ilmeisesti aika moni, koska maailmassa suurin osa ihmisistä on hengellisesti kuolleita, eivätkä edes tahdo kääntyä Herran puoleen.
Vaikka Herra sovitti meidän kaikkien synnit ristillä ja näin mahdollisti pelastumisen kadotustuomion sijasta, silti niin moni valitsee itselleen kadotustuomion, ja vielä haluaa vetää muutkin sinne mukanaan!
Maailma on sairas paikka, koska me ihmiset ollaan sairaita.

Hengellisesti kuollut ihminen on henkeä vailla.
"Hengellinen kuolema esiintyy sielun kaikkien toimintojen alalla selvyyden heikkenemisenä sekä kyvyttömyytenä suhtautua tosioloihin niiden todellista laatua vastaavalla tavalla. Niin jo tiedon ja älyn alalla syntiseltä puuttuu oikea viisaus." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Tästä ymmärtää, miksi evoluutioteoria keksittiin! Ja miksi se vieläkin kukoistaa..
"Eihän voi ajatella pahempaa harhautumista, kuin että ihmisäly ei enää löydä Jumalalle tilaa Hänen luomassaan maailmassa ja että ihmisen käsitys Jumalasta on elävän Jumalan irvikuva." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Jumala, joka hyväksyy synnissä rypemisen ja vieläpä synnin siunaamisen, sellainen on elävän Jumalan irvikuva. Muunmuassa..

Hengellinen kuolema näkyy myös tunteissa. Ihminen tuntee hätää, pelkoa, vihaa, suruttomuutta synneistään ja elää tyhjyydessä, tiedostaen sen.
"Osaksi nämä tilat ovat aiheellisia ja kuvastavat oikein syntisen todellista asemaa, osaksi osoittavat vain, millaisiin harhojen sokkeloihin ihminen on joutunut. Vallitsevana tunnesävynä on mielipaha epälukuisin vivahduksin. Tämä tunne-elämän muodostus johtuu ihmisen väärästä asenteesta elämän juureen, Jumalaan, ja osoittaa kuoleman tekevän työtään ihmisessä." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Hengellisesti kuolleella ihmisellä hämärtyy myös ymmärrys siitä, mikä on oikein, mikä väärin. Ihmisestä tulee raakalainen.
"Syyllinen tahto johtaa aina mielettömyyksiin ja on kauhistavan hävittävä tuhovoima. Huippumuodossaan syntisen tahto on paatumusta, joka on henkisten kykyjen turtumusta, omantunnon kuolemaa."
Tällainen ihminen on vaaraksi itselleen ja myös muille. Valitettavasti suurin osa ihmisistä on tässä tilassa. Jos haluat kadotusvarmuuden, älä tee parannusta. Musta kyllä pelastusvarmuus on se parempi vaihtoehto. Suosittelen!

"Mikäli hengellistä kuolemaa jatkuu koko ihmisen elinajan, muodostuu se hengen ikuiseksi eroksi Jumalasta. Synnin tiellä edetessään ihminen kulkee kuoleman eri muotojen ja asteiden kautta. Synnin kehitys sulkee ihmisen Jumalan elämältä ja painaa hänet yhä syvemmälle pimeyteen. Jollei käännettä tapahdu, käy tila lopulta ehdottomaksi: ihminen on peruuttamattomasti erotettu Jumalasta." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Tämä on varma tie kadotukseen. Jos sinne ei tahdo päätyä, on syytä tehdä parannus synneistään ja kääntyä Jeesuksen puoleen. Ei kannata heittää pelastusta hukkaan!
Synnistä kannattaa lupua heti, koska synti rappeuttaa ja tuhoaa ihmisen. Se lyhentää elinikää ikuisuuden verran jo tässä elämässä.

"Jokainen, joka tutkii synnin kehityksen asteita ja muotoja, voi huomata, kuinka kauheassa vaarassa ihminen on, ja samalla käsittää, että pelastuksella synnistä on uuden luomisen arvo." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Menetkö helvettiin vai taivaaseen, se on sun oma päätös. Jeesus sovitti sinunkin synnit ja haluaisi että sinäkin pelastut.

torstai 18. toukokuuta 2017

Hengellinen kasvu

Jumalan Sana (Raamattu) muuttaa ihmisen. Tekee eläväksi.
Mun hengellinen kasvu alkoi kun Raamattu tuli mukaan kuvioihin. Ilman Raamattua mä olin kuin tuulen heiteltävissä. En tuntenu Häntä, johon uskoin. Ennen uskoani yritin olla ateisti.
Se on aikamoinen tyhjiö.

Kun aloin lukee ja kuunnella Raamattua, siitä alko mun uskon elämä. Aloin ymmärtää mikä on Herran tahto, aloin näkee kaiken aivan uudella tavalla, kaikki sai merkityksen. Aloin muuttua. Aloin kasvaa. Aloin elää.
Ihan ku ois ennen eläny sokeena ja olis saanut näön. Sitä on vaikee kuvailla, muutos on niin suuri.
Kaiken näkee ja kokee toisin, itsensäkin. Herra auttaa mua kohtaamaan mun traumoja, jotka oon ennen työntäny väkisin taka alalle. Ei se oo ollu helppoo, mut huomaan itekin et mä eheydyn. Yksin en pystyis niitä käsittelee.
Herra Jeesus on mahtava tuki ja turva!

Kun olin jumalaton, olin niin yksin ja peloissani. Se oli kauhun sävyttämää elämää. Millään ei ollu mitään merkitystä, kaikki oli turhaa. Oli vaan karmea kuoleman odotus. Ilman uskoa Jeesukseen ihminen on hengellisesti kuollut. Tärkein elämän osa-alue puuttuu. Eikä sitä korvaa muut uskonnot, jotka vaan sitoo ihmisen. Usko Herraan Jeesukseen vapauttaa. Ateistina elin hengellisessä tyhjiössä ja tiesin et jotain puuttuu. Elämä ei ollu elämää. Kun tiedostin pahuuteni ja sen, etten selviä yksin, käännyin Herran puoleen.
Mikä muutos!

Oon niin helpottunu ettei mun tartte enää kuvitella pärjääväni omin voimin, voin laittaa kaiken toivoni Herraan. En ole enää yksin. Näen koko maailman aivan eri tavalla, pystyn kohtaamaan asioita joita en ennen pystyny, luotan Herraan, tunnen Hänet ja tahdon elää Hänen tahtonsa mukaisesti. Mä oon saanu ikuisen elämän ja syntini anteeks.
Tos oli vasta murto-osa siitä miten kaikki on muuttunu. Jos alkasin listaa kaiken, siitä tulis kirja, joka saa jatko-osia koko mun loppu elämän ajan.
Mä niin riemuitsen Herrasta!
Jatkuva viha on poissa, tilalla riemu, jota ei riitä sanat kuvaamaan!
Kiitos Herra Jeesus!

torstai 4. toukokuuta 2017

Kehoitus

Minä olen täynnä pahuutta.
Olen väärintekijä, syntinen, pahasti vinossa ja siksi tarvitsenkin Herraa Jeesusta, joka sovitti minunkin jokaisen synnin ristillä 2000 vuotta sitten. Jokaisen synnit Hän sovitti, jokaiselle on tarjolla pelastus. Minutkin Hän otti omakseen, vaikka olenkin väärintekijä.
Ylistys, kiitos ja kunnia Herralle Jeesukselle!

Kovasti minä riemuitsen Herrasta, hyvinä ja huonoina hetkinä minä riemuitsen Hänestä, joka pelasti minut ja muutti elämäni.
Riemuni on niin suurta ja erilaista, ettei sitä riitä sanat kuvaamaan.
Se ei vain ole tästä maailmasta.
Olen Jumalan lapsi ja iloinen siitä. Olen kadotuksen sijasta matkalla taivaaseen armosta, en omista ansioistani.

Kukaan kun ei voi pelastua omin voimin. Ainoa, joka voi ihmisen pelastaa, on Herra Jeesus. Hän tahtoisi pelastaa jokaisen, mutta ihmisen täytyy ensin itse siihen myöntyä. Ei Hän pakolla ketään pelasta.
Jokainen tarvitsee Herraa Jeesusta pelastuakseen,
"sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja
ovat Jumalan kirkkautta vailla". (Room. 3:23)
Sinäkin, joka siellä tätä luet.

Suosittelen jokaista kääntymään Herran puoleen vielä kun se on mahdollista.
Hän antaa meille hyvää jo tässä elämässä, ikuisesta elämästä puhumattakaan. Miksi valita itselleen kadotustuomio, kun tarjolla on pelastus, ikuinen elämä taivaassa? Eikä sinne voi päästä kuin ahtaasta portista:
Jeesus sanoo:
" Menkää ahtaasta portista sisälle.
Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka
vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä
sisälle menevät;
 mutta se portti on ahdas ja tie kaita,
joka vie elämään, ja harvat ovat ne,
jotka sen löytävät." (Matt. 7:13,14)

Se ahdas portti on Herra Jeesus.

Kun ihminen uskoo Herraan Jeesukseen, hän pelastuu.
Uskokin on Herran lahja. Herra kehoittaakin sitä pyytämään:
" Anokaa, niin teille annetaan; etsikää,
niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille
avataan.
 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä
löytää, ja kolkuttavalle avataan." (Matt. 7:7,8)

Herran puoleen kannattaa kääntyä vielä kun se on mahdollista. Se on ainoa keino pelastua Jumalan vihalta, joka ei ole aiheeton.
" Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta
kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja
vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät
totuutta vääryyden vallassa,
sentähden että se, mikä Jumalasta
voidaan tietää, on ilmeistä heidän
keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille
ilmoittanut.
 Sillä Hänen näkymätön olemuksensa,
Hänen iankaikkinen voimansa ja
jumalallisuutensa, ovat, kun niitä Hänen
teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti
nähtävinä, niin etteivät he voi millään
itseänsä puolustaa" (Room. 1:18-20)

Näin se on. Ei Herra kieltämällä katoa.
Koko maailma todistaa Herrasta. Ihmisen täytyy olla sokea jos ei sitä huomaa. Tai tyhmä, jos ei suostu sitä huomaamaan.

" Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää
kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala 
hylkäsi heidät heidän kelvottoman 
mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
  He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, 
pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä 
kateutta, murhaa, riitaa, petosta, 
pahanilkisyyttä;
  ovat korvaankuiskuttelijoita, 
panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, 
väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, 
pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
  vailla ymmärrystä, luotettavuutta, 
rakkautta ja laupeutta;
  jotka, vaikka tuntevat Jumalan 
vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka 
senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, 
eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä 
osoittavat hyväksymistä niille, 
jotka niitä tekevät." (Room. 1:28-32)

" Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio
on totuuden mukainen niille, jotka
senkaltaisia tekevät." (Room. 2:2)

Kääntykää siis ja tehkää parannus, te jotka vielä ette tunne Kristusta!
Ja te, jotka Hänet jo tunnette ja Häneen jo uskotte, riemuitkaa!

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kristittyjen vainot

"Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden" Matt.10:22

Kristittyjen vainoista ei puhuta juuri lainkaan.
Miksikö?
Koska kristittyjen vainoaminen todistaa Herrastamme Jeesuksesta. Hänen nimensä vuoksi meitä vainotaan, me kristityt olemme ympäri maailmaa ikävä muistutus totuudesta, Herrasta.
Vainottuja kristittyjä on maailmassa 350 000 000 ja me kristityt ollaan maailman suurin uskonsa vuoksi vainottu ihmisryhmä. Jo 1900-luvun aikana on murhattu 45 500 000 kristittyä. Vain koska ihmiset eivät tunne Jumalaa, ja me kristityt olemme ikävä muistutus Hänestä. He haluavat tappaa kaiken mikä muistuttaa heitä totuudesta, koska he eivät kestä totuutta.

Kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne Häntä, joka on minut lähettänyt" Joh.15:21

Vainon kohteeksi joutuneet kokevat
-syrjintää
-vahingontekoja
-henkistä ja fyysistä väkivaltaa
-raiskauksia
-kidutusta
-orjuuttamista
-ihmiskokeita
-elämää ilman ihmisoikeuksia
-vanki- ja keskitysleirejä
-elämää ilman töitä ja apua
-karkotuksia
-kotien tuhoamisia ja kodittomuutta
-heitä yritetään pakkokäännyttää kuoleman uhalla

..ja silti he eivät luovu uskostaan Herraan Jeesukseen!

"Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta"
Matt.5:10

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Mun taivaallinen duuni

Pitkän aikaa musta on tuntunu et mua valmistellaan johonkin.
Muutkin on sen huomannu. Yks uskonsisar sano et hänestä tuntuu et musta tulee vielä jotain "suurta" Herran työhön.
Pelottavaa.
Enhän mä ole mitään. Muuta kun heikko.

Jokin aika sit mä kysyin rukouksessa et mihin Herra Jeesus mua valmistaa.
Päässä kaikui: evankelista.
Säikähdin vähän. Enhän mä sellaseen pysty, se on niin vaativaa, ja mä oon niin ujokin. Kaikenlaista vastarintaa yritin, mut sit mun mieleen tuli ajatus et mä oon siihen just sopiva. Mun todistuskin on voimallinen ja mä välitän ihmisistä.
Annoin sit suostumukseni. Herra muutti mun elämän, ja vähintä mitä mä voin tehdä, on tehdä työtä Herran hyväks.
Aloin innostua asiasta vaikka eihän tääl teoilla pelastutakaan, vaan armosta.

Viikko sit pääsin evankelioimaan ja sillon tuli varmuus et tää on mun juttu.
Selkeesti Pyhä Henki oli mun apuna ja osasin niin hyvin kertoo Jeesuksesta ja Hänen pelastussuunnitelmastaan, ja uskonasioistakin aika laajasti. Osasin myös kertoo hyvin miten kristinusko eroaa muista uskonnoista. Muut uskonnot ei tuo pelastusta, ainut joka voi ihmisen pelastaa on Jeesus. Kerroin myös miten Jeesus muutti mun elämän.
Ja sen, et pelastus on tarjolla jokaiselle, sullekin.

Tunnen niin suurta tuskaa kadotustuomion alaisista ihmisistä. En käsitä miks niin moni valitsee sen tien. Vaikka miten moni kieltää Herran, se ei hyödytä mitään. Herra ei kieltämällä katoa. Jokainen joutuu vielä Jumalan eteen, ja siinä tilanteessa Herra Jeesus on vapauttavan tuomion tärkein ja ainoa tekijä.
Uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu.
Jokaiselle on tarjolla pelastus. Jeesus ei halua kenenkään joutuvan hukkaan.
Ihmisen pitää vaan ite antaa suostumus siihen, ja se tapahtuu kun haluaa ottaa Jeesuksen elämäänsä.

,

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Ateismi on harha

https://www.youtube.com/watch?v=netvraor9B8
Tossa aiheeseen liittyvä video


Nuorempana mä yritin olla ateisti. Kaikin keinoin yritin kieltää Jumalan.
Siitä ei tullu mitään.
Mulla oli sisimmässä tieto Jumalasta. Jokaisella on se sama tieto sisimmässään. Ihan jokaisella.

Kun ihminen elää ilman Jumalaa, hänestä tulee lopulta hirviö. Eräskin ateisti sano et raiskaaminen on ihan ok, leikkiihän kissakin hiirellä ennen kun tappaa sen. Ja näkeehän sen jo tän maailman menostakin, mikä ihmisestä tulee ilman ainoaa oikeaa Jumalaa, Jeesusta.

Ateistin maailmankuvakin on hyvin surullinen ja merkityksetön. Hän on vaan kasa pölyä, sattumalta täällä ilman tarkotusta. Identiteettihän siinä katoaa.
Millään ei oo mitään merkitystä, ei ole oikeaa, ei väärää.
Vähemmästäkin ihminen lannistuu.
Ateistin elämä on tyhjiö. Se tekee ihmisestä raakalaisen, ja sen kyllä huomaa kun kattoo tätä maailman menoo.

Ateistit väittää ettei ole pystytty todistaa sitä, onko Jumala olemassa.
Siinä ne on väärässä. Todisteita riittää. Ihmisen täytyy olla sokea, jos ei niitä huomaa.

1. Koko maailmankaikkeus todistaa Herrasta. Kaikesta täällä näkee, et tää kokonaisuus on persoonallisen henkilön luomus. Mikään sattuma ei saa aikaan tämmöstä kokonaisuutta. Sattuma ei synnytä elämää. Ei mikään ei voi räjähtää, eikä räjähdys saa aikaan kun kaaosta.
Jos mä sanosin et ekaks ei mikään räjähti, ja siitä tuli valmis auto, uskositko?
Yhtä mahdoton on evoluutioteoria. Jos me olis oltu täällä 100 000 vuotta, me oltais ainakin 10 kertaa kuoltu sukupuuttoon geenirappeuman takia. Evoluutio on valhetta!
Ihmisen täytyy olla sokea, jos ei huomaa et koko maailma todistaa Luojastaan.
Tai sit ihminen ei halua nähdä, koska elää mielummin valheessa.

2. Ihminen itse todistaa Herrasta. Sattuma ei saa aikaan näin monimutkaista kokonaisuutta. Eikä ihminen ole voinut mitenkään "kehittyä" apinastakaan.
Eläimet ei tee taidetta, luo kaikenlaista kaunista. Eläimet ei edes ymmärrä kauneutta samalla tavalla kun me ihmiset. Meidän taiteellisuuskin todistaa Herrasta. Meidän taide ei vaan yllä Herran tasolle. Viime aikoina taivaallakin on ollu niin upeita asetelmia, eikä ne ole sattuman aikaansaamia.
Eikä eläimet käytä vaatteita peittääkseen häpeäänsä, eikä eläimien tunnemaailmakaan ole sellanen kuin ihmisillä.
Samaa lajia olevat eläimet ei puhu useilla eri kielillä, kuten me ihmiset.
Eikä eläimet tee työtä ansaitakseen siitä elantonsa.
Ihminen ja apina on kaks aivan eri asiaa. Ihmisen kehittyminen apinasta.. no, se ei vaan ole mahdollista!

3. Jumala on ilmoittanut itsestään Raamatussa ja Hän on myös asettanut jokaiseen ihmiseen tiedon Luojastaan. Raamatun tekstistäkin jo huomaa ettei se ole ihmisen mielikuvituksen tuotetta. Useat ihmiset on n.1400 vuoden aikana kirjottaneet Raamatun tekstit ja silti teksti on yhtenäinen. Syy siihen: Pyhä Henki on innoittanut ihmiset kirjottaa Jumalan Sanan.
Se, joka väittää, ettei Raamattu ole totta, ei ole siihen tosissaan perehtynyt. Niin monet Raamatun tapahtumat on toteutuneet jo, ja tulee toteutumaan. Jumala ei puhu paskaa, Häneen voi luottaa. Meillä on mahtava Herra!

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Miks me tarvitaan Jeesusta?

Miks maailma on paha?
Koska ihminen on paha. Kun kattoo tätä maailman meininkiä niin kuka täällä tekee lakkaamatta pahaa?
Ihminen.
Jos et usko niin kato vaikka uutisia.
Oon kuullu kun jotkut on sanonu: " En mä oo tehny koskaan mitään pahaa!"
Huvittavaa.
Tässä maailmassa ei ole ihmistä, joka ei ois pahaa tehny. Ei yhtäkään. Jeesus on tietty asia erikseen, mut Hän onkin Jumala.

Miten joku voi olla niin sokee ettei huomaa pahuuttaan?
"Ihminen on pohjimmiltaan hyvä" on paska väite, valhetta.
Synti sokeuttaa ihmisen niin, ettei hän enää huomaa pahoja tekojaan. Synti paaduttaa ihmisen lopulta. Se on jo tosi huono tilanne kun ihminen ei huomaa pahuuttaan. Se saa ihmisen kuvittelee ettei tarvi pelastusta.
Todellisuudessa kyllä tarvitsee. Ja ainoa, joka voi ihmisen pelastaa on Jeesus Kristus. Ilman Häntä me ei voitais pelastua. Hän sovitti kuolemalla ristillä meidän jokaisen synnit  siks, et me voitais pelastua uskosta Häneen.

Ihmisen tulis tajuta oma toivoton tilanteensa ja se, ettei selviä ilman Herraa. Elämä ilman Herraa on turhuuksien turhuutta! Siitä seuraa vain itku ja hammasten kiristys.
Jokainen joutuu tekee tässä elämässä tärkeän päätöksen: meneekö kuoleman jälkeen taivaaseen vai helvettiin.
Ottaako siis vastaan Jeesuksen, vai kieltääkö Hänet.
Tuonpuoleisessa ei voi enää muuttaa päätöstään vaikka miten sitä haluais.
Herra ei toivo yhdenkään ihmisen kuolemaa, sen päättää ihminen itse. Uskosta Jeesukseen ihminen saa ikuisen elämän ja kieltämällä Hänet Hänkin kieltää tämän ihmisen. On törkeetä heittää pelastus hukkaan! Suorastaan itsetuhoista.
"Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." (Mark. 16:16)

Jeesus tuli maailmaan pelastamaan meidät kadotukselta. Silti valtaosa ihmisistä kieltää Hänet. Kieltämällä Herran ihminen kuvittelee ettei joudu vastuuseen teoistaan.
Kyllä muuten joutuu.
Ei Herra kieltämällä katoa.
Ei ole mitään järkeä heittää pelastusta hukkaan.
Jeesus sanoo: "Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä." (Matt. 10:13) Ja se on ihan ymmärrettävää.
Päätös on ihmisen. Herra ei halua kenekään joutuvan kadotukseen: "Ei minulle ole mieleen jumalattoman kuolema, vaan se, että jumalaton kääntyy tieltänsä, ja elää."
Ihminen ei ole tahdoton robotti. Siks ihminen saa itse valita joko taivaan tai helvetin. Kannattaa valita tarkkaan, kyse on ikuisesta elämästäsi.

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Alku

Todistus

Moro.
Mä oon Jenna. Käytin useita vuosia aineita. Nyt oon ollu kuivilla 1v 10kk. En olis pystyny lopettaa omin voimin. Sain apua eräältä henkilöltä.
Mä aloitin kaman käytön hyvin nuorena.
Miksi?
Koska mun oli hiton vaikee olla ja mua kiusattiin koulussa erilaisuuteni takia. Aineet autto mua kestää kaiken sen paskan.
Kun asia tuli esiin, alkoi vuosien laitoskierre, turhaan.
Kaikkiaan kävin 9 kertaa psykiatrisella, josta 3 kertaa lensin pihalle ja sain sit porttikiellon.
Päihdeongelma ei ole mielenterveysongelma heidän mielestään. Mulle sanottiin myös: "Tapa ittes. Ainiin, sähän teet sitä koko ajan!"
Kun psykiatrit ei halunnu auttaa mua, jouduin sit erityislastensuojelu-yksikköön. Se paikka oli helvetillinen. Mun tilanne vaan paheni kun pääsin pois sieltä.
Sit jouduin lastenkotiin, josta mut parin kuukauden jälkeen potkittiin pihalle.
"Ei sua voi auttaa." ne sano.
Kaikkiaan 7 kertaa kävin kiertelee katkoilla ja siellä sama juttu. Aivan sama minne menin, joka paikassa hoitajat nosti kädet pystyyn ja sano ettei mua voi auttaa.
Kyl mua ois voitu auttaa.
13-vuotiaana mulla diagnosoitiin ADHD. Jos olisin saanu jo sillon lääkityksen, moni piikki ois voinu jäädä vetämättä.
Mistä tiedän?
Siitä, että kun sain ADHD-lääkityksen (aloitettiin 2015), en oo sen jälkeen vetäny yhtäkään piikkiä, en nokkia, en pommeja, en mitään.

Mulla oli vuosia niin paha olla, etten voinu olla selvänä. Halusin vaan kuolla. Monet kerrat sitä yritinkin, mut en vaan onnistunu, mikä on ihme. Auttajani ei antanu mun kuolla. Onneks.
Olin niin pahassa koukussa et tein mitä vaan saadakseni aineita.
Ja mulle myös tehtiin paljon pahaa: psyykkistä-, fyysistä-, ja seksuaalista väkivaltaa. 2 kertaa mut on yritetty tappaa kun elin väkivaltaisessa suhteessa.
Vähemmästäkin haluaa kuolla.
Olin täynnä vihaa itteeni ja koko maailmaa kohtaan.
En välittäny mistään muusta kuin seuraavasta piikistä.

2012 aloin sit rukoilemaan apua Herralta.
Ja se kannatti.
2013 pääsin korvaushoitoon. Silti retkahtelin vähän väliä, tyyliin kerran viikossa. Kovasti yritin olla ilman oheiskäyttöö, mut se ei vaan onnistunu. Jotain olennaista puuttu vielä.
2014 Herra lähetti nykyisen aviomieheni mun elämään. Alettiin kuunnella Raamattua ja mun usko alko voimistua. Mun mies myös tajus et tarviin ADHD-lääkityksen.
2015 maaliskuussa mun huumeiden käyttö loppui, kun Herra järkkäs mulle ADHD-lääkityksen. Vuosien ajan mulle oltiin sanottu ettei mua voi auttaa. Sit yhtäkkiä sattuukin löytyy lääkäri joka ymmärtää et kyl mua voi auttaa.
Sen jälkeen en oo piikkiä tarvinnu.
Vihdoinkin aloin saada elämääni järjestykseen. Uskokin voimistui siinä samalla. Jonkin ajan kuluttua huomasin et hei, mähän oon ekaa kertaa elämässäni onnellinen ja oon saanu myös rauhan.
Myös viha on kadonnut. Tottakai mä vihaa tunnen välillä, mut se ei ole enää sitä jatkuvaa vihaa itteeni ja koko maailmaa kohtaan.
Enää en halua kuolla.
Tää muutos on ollu niin radikaali, ettei se olis onnistunu ilman Herraa Jeesusta. Ennen en päässy sängystä ylös ilman piikkiä, mun koko elämä oli piikin varassa. Se ei ollu elämää.
Nyt mun elämä on Herran varassa ja se on todellista elämää!
Kuten Saarnaaja (Raamatusta), mäkin tajusin et ilman Herraa kaikki, aivan kaikki on pelkkää turhuutta ja tuulen tavoittelua.
Rakastan Herraa! Oon niin kiitollinen kun Hän pelasti mut. Olin matkalla helvettiin, mut Herra päätti toisin. Oon niin kiitollinen, et vähintä mitä mä voin tehdä Hänen hyväkseen, on alkaa kirjottaa tässä blogissa uskon asioista.
Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jos sua kiinnostaa lukee mun kamahelvetistä enemmän niin mene osoitteeseen www.hulttiotytto.blogspot.com