sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hengellinen kuolema

Kun ihminen elää ilman uskoa Herraan Jeesukseen, hän on hengellisesti kuollut. Elämän tärkein osa-alue puuttuu. Sen sijaan ihminen elää synnissä.
"Synti on olemukseltaan Jumalasta irtautumista. Irtautuminen tapahtuu ensin hengessä, niin että kuolemakin on lähinnä hengellistä, mutta synnin kehittyessä tuho esiintyy myös ruumiissa tuottaen ruumiillisen kuoleman. Missä taas vika jää korjaamatta, jumalasuhde palauttamatta, siinä kuolema muodostuu pysyväksi, iankaikkiseksi." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Pysyvä, iankaikkinen kuolema tarkoittaa kadotusta. Kysyn vaan: kukapa sinne haluaa? Ilmeisesti aika moni, koska maailmassa suurin osa ihmisistä on hengellisesti kuolleita, eivätkä edes tahdo kääntyä Herran puoleen.
Vaikka Herra sovitti meidän kaikkien synnit ristillä ja näin mahdollisti pelastumisen kadotustuomion sijasta, silti niin moni valitsee itselleen kadotustuomion, ja vielä haluaa vetää muutkin sinne mukanaan!
Maailma on sairas paikka, koska me ihmiset ollaan sairaita.

Hengellisesti kuollut ihminen on henkeä vailla.
"Hengellinen kuolema esiintyy sielun kaikkien toimintojen alalla selvyyden heikkenemisenä sekä kyvyttömyytenä suhtautua tosioloihin niiden todellista laatua vastaavalla tavalla. Niin jo tiedon ja älyn alalla syntiseltä puuttuu oikea viisaus." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Tästä ymmärtää, miksi evoluutioteoria keksittiin! Ja miksi se vieläkin kukoistaa..
"Eihän voi ajatella pahempaa harhautumista, kuin että ihmisäly ei enää löydä Jumalalle tilaa Hänen luomassaan maailmassa ja että ihmisen käsitys Jumalasta on elävän Jumalan irvikuva." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Jumala, joka hyväksyy synnissä rypemisen ja vieläpä synnin siunaamisen, sellainen on elävän Jumalan irvikuva. Muunmuassa..

Hengellinen kuolema näkyy myös tunteissa. Ihminen tuntee hätää, pelkoa, vihaa, suruttomuutta synneistään ja elää tyhjyydessä, tiedostaen sen.
"Osaksi nämä tilat ovat aiheellisia ja kuvastavat oikein syntisen todellista asemaa, osaksi osoittavat vain, millaisiin harhojen sokkeloihin ihminen on joutunut. Vallitsevana tunnesävynä on mielipaha epälukuisin vivahduksin. Tämä tunne-elämän muodostus johtuu ihmisen väärästä asenteesta elämän juureen, Jumalaan, ja osoittaa kuoleman tekevän työtään ihmisessä." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Hengellisesti kuolleella ihmisellä hämärtyy myös ymmärrys siitä, mikä on oikein, mikä väärin. Ihmisestä tulee raakalainen.
"Syyllinen tahto johtaa aina mielettömyyksiin ja on kauhistavan hävittävä tuhovoima. Huippumuodossaan syntisen tahto on paatumusta, joka on henkisten kykyjen turtumusta, omantunnon kuolemaa."
Tällainen ihminen on vaaraksi itselleen ja myös muille. Valitettavasti suurin osa ihmisistä on tässä tilassa. Jos haluat kadotusvarmuuden, älä tee parannusta. Musta kyllä pelastusvarmuus on se parempi vaihtoehto. Suosittelen!

"Mikäli hengellistä kuolemaa jatkuu koko ihmisen elinajan, muodostuu se hengen ikuiseksi eroksi Jumalasta. Synnin tiellä edetessään ihminen kulkee kuoleman eri muotojen ja asteiden kautta. Synnin kehitys sulkee ihmisen Jumalan elämältä ja painaa hänet yhä syvemmälle pimeyteen. Jollei käännettä tapahdu, käy tila lopulta ehdottomaksi: ihminen on peruuttamattomasti erotettu Jumalasta." -Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Tämä on varma tie kadotukseen. Jos sinne ei tahdo päätyä, on syytä tehdä parannus synneistään ja kääntyä Jeesuksen puoleen. Ei kannata heittää pelastusta hukkaan!
Synnistä kannattaa lupua heti, koska synti rappeuttaa ja tuhoaa ihmisen. Se lyhentää elinikää ikuisuuden verran jo tässä elämässä.

"Jokainen, joka tutkii synnin kehityksen asteita ja muotoja, voi huomata, kuinka kauheassa vaarassa ihminen on, ja samalla käsittää, että pelastuksella synnistä on uuden luomisen arvo." - Aapeli Saarisalo, Raamatun sanakirja
Menetkö helvettiin vai taivaaseen, se on sun oma päätös. Jeesus sovitti sinunkin synnit ja haluaisi että sinäkin pelastut.

torstai 18. toukokuuta 2017

Hengellinen kasvu

Jumalan Sana (Raamattu) muuttaa ihmisen. Tekee eläväksi.
Mun hengellinen kasvu alkoi kun Raamattu tuli mukaan kuvioihin. Ilman Raamattua mä olin kuin tuulen heiteltävissä. En tuntenu Häntä, johon uskoin. Ennen uskoani yritin olla ateisti.
Se on aikamoinen tyhjiö.

Kun aloin lukee ja kuunnella Raamattua, siitä alko mun uskon elämä. Aloin ymmärtää mikä on Herran tahto, aloin näkee kaiken aivan uudella tavalla, kaikki sai merkityksen. Aloin muuttua. Aloin kasvaa. Aloin elää.
Ihan ku ois ennen eläny sokeena ja olis saanut näön. Sitä on vaikee kuvailla, muutos on niin suuri.
Kaiken näkee ja kokee toisin, itsensäkin. Herra auttaa mua kohtaamaan mun traumoja, jotka oon ennen työntäny väkisin taka alalle. Ei se oo ollu helppoo, mut huomaan itekin et mä eheydyn. Yksin en pystyis niitä käsittelee.
Herra Jeesus on mahtava tuki ja turva!

Kun olin jumalaton, olin niin yksin ja peloissani. Se oli kauhun sävyttämää elämää. Millään ei ollu mitään merkitystä, kaikki oli turhaa. Oli vaan karmea kuoleman odotus. Ilman uskoa Jeesukseen ihminen on hengellisesti kuollut. Tärkein elämän osa-alue puuttuu. Eikä sitä korvaa muut uskonnot, jotka vaan sitoo ihmisen. Usko Herraan Jeesukseen vapauttaa. Ateistina elin hengellisessä tyhjiössä ja tiesin et jotain puuttuu. Elämä ei ollu elämää. Kun tiedostin pahuuteni ja sen, etten selviä yksin, käännyin Herran puoleen.
Mikä muutos!

Oon niin helpottunu ettei mun tartte enää kuvitella pärjääväni omin voimin, voin laittaa kaiken toivoni Herraan. En ole enää yksin. Näen koko maailman aivan eri tavalla, pystyn kohtaamaan asioita joita en ennen pystyny, luotan Herraan, tunnen Hänet ja tahdon elää Hänen tahtonsa mukaisesti. Mä oon saanu ikuisen elämän ja syntini anteeks.
Tos oli vasta murto-osa siitä miten kaikki on muuttunu. Jos alkasin listaa kaiken, siitä tulis kirja, joka saa jatko-osia koko mun loppu elämän ajan.
Mä niin riemuitsen Herrasta!
Jatkuva viha on poissa, tilalla riemu, jota ei riitä sanat kuvaamaan!
Kiitos Herra Jeesus!

torstai 4. toukokuuta 2017

Kehoitus

Minä olen täynnä pahuutta.
Olen väärintekijä, syntinen, pahasti vinossa ja siksi tarvitsenkin Herraa Jeesusta, joka sovitti minunkin jokaisen synnin ristillä 2000 vuotta sitten. Jokaisen synnit Hän sovitti, jokaiselle on tarjolla pelastus. Minutkin Hän otti omakseen, vaikka olenkin väärintekijä.
Ylistys, kiitos ja kunnia Herralle Jeesukselle!

Kovasti minä riemuitsen Herrasta, hyvinä ja huonoina hetkinä minä riemuitsen Hänestä, joka pelasti minut ja muutti elämäni.
Riemuni on niin suurta ja erilaista, ettei sitä riitä sanat kuvaamaan.
Se ei vain ole tästä maailmasta.
Olen Jumalan lapsi ja iloinen siitä. Olen kadotuksen sijasta matkalla taivaaseen armosta, en omista ansioistani.

Kukaan kun ei voi pelastua omin voimin. Ainoa, joka voi ihmisen pelastaa, on Herra Jeesus. Hän tahtoisi pelastaa jokaisen, mutta ihmisen täytyy ensin itse siihen myöntyä. Ei Hän pakolla ketään pelasta.
Jokainen tarvitsee Herraa Jeesusta pelastuakseen,
"sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja
ovat Jumalan kirkkautta vailla". (Room. 3:23)
Sinäkin, joka siellä tätä luet.

Suosittelen jokaista kääntymään Herran puoleen vielä kun se on mahdollista.
Hän antaa meille hyvää jo tässä elämässä, ikuisesta elämästä puhumattakaan. Miksi valita itselleen kadotustuomio, kun tarjolla on pelastus, ikuinen elämä taivaassa? Eikä sinne voi päästä kuin ahtaasta portista:
Jeesus sanoo:
" Menkää ahtaasta portista sisälle.
Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka
vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä
sisälle menevät;
 mutta se portti on ahdas ja tie kaita,
joka vie elämään, ja harvat ovat ne,
jotka sen löytävät." (Matt. 7:13,14)

Se ahdas portti on Herra Jeesus.

Kun ihminen uskoo Herraan Jeesukseen, hän pelastuu.
Uskokin on Herran lahja. Herra kehoittaakin sitä pyytämään:
" Anokaa, niin teille annetaan; etsikää,
niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille
avataan.
 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä
löytää, ja kolkuttavalle avataan." (Matt. 7:7,8)

Herran puoleen kannattaa kääntyä vielä kun se on mahdollista. Se on ainoa keino pelastua Jumalan vihalta, joka ei ole aiheeton.
" Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta
kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja
vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät
totuutta vääryyden vallassa,
sentähden että se, mikä Jumalasta
voidaan tietää, on ilmeistä heidän
keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille
ilmoittanut.
 Sillä Hänen näkymätön olemuksensa,
Hänen iankaikkinen voimansa ja
jumalallisuutensa, ovat, kun niitä Hänen
teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti
nähtävinä, niin etteivät he voi millään
itseänsä puolustaa" (Room. 1:18-20)

Näin se on. Ei Herra kieltämällä katoa.
Koko maailma todistaa Herrasta. Ihmisen täytyy olla sokea jos ei sitä huomaa. Tai tyhmä, jos ei suostu sitä huomaamaan.

" Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää
kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala 
hylkäsi heidät heidän kelvottoman 
mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
  He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, 
pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä 
kateutta, murhaa, riitaa, petosta, 
pahanilkisyyttä;
  ovat korvaankuiskuttelijoita, 
panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, 
väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, 
pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,
  vailla ymmärrystä, luotettavuutta, 
rakkautta ja laupeutta;
  jotka, vaikka tuntevat Jumalan 
vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka 
senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, 
eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä 
osoittavat hyväksymistä niille, 
jotka niitä tekevät." (Room. 1:28-32)

" Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio
on totuuden mukainen niille, jotka
senkaltaisia tekevät." (Room. 2:2)

Kääntykää siis ja tehkää parannus, te jotka vielä ette tunne Kristusta!
Ja te, jotka Hänet jo tunnette ja Häneen jo uskotte, riemuitkaa!